En trendig balkong eller uteplats

Nu är den perfekta tiden på året för att fixa din balkong eller uteplats. Men det finns mycket mer att tänka på än du kanske trodde. Oroa dig inte, här får du en massa nyttig information att veta innan du fixar din dröm yta.

Trall

Det första steget skulle vara att fixa någon form av trall eller matta beroende på vad du föredrar. Det flesta tycker att det är tråkigt att se betonggolvet på balkongen eller att uteplatsen bara står på gräset och då inte riktigt känns komplett, därav kan man lägga något på golvet. Att skaffa en matta är självklart det billigare valet. Det finns i olika färger och kan se väldigt snyggt ut ändå. Den enda nackdelen skulle vara att det inte riktigt håller lika länge som det andra alternativet beroende på väder och användning såklart. Trallgolv kommer också i många olika modeller, material och mönster så det finns något för alla. Det är det dyrare alternativet men livslängden är lite längre.

Möbler

Efter att golvet är på plats börjar det bli dags att tänka ut vad du vill ha för möbler. Det finns självklart mindre plats för dig som har en balkong. Om balkongen är lite större kan du få in en matgrupp om det är vad du vill. Annars skulle rekommendationen vara att skaffa ett mindre utomhusset med till exempel en mindre soffa, stolar och ett litet soffbord. Det kan även funka med en solstol eller två eller ett litet bord med två till fyra trädgårdsstolar. För dig som har en uteplats är det lite mer fritt fram att välja exakt det du vill ha eller om du till och med vill ha fler än ett alternativ om det får plats. Till sist gillar många att dekorera med blommor och plantor som de odlar själva antingen i krukor på balkongen eller i marken vid en uteplats.