Sätt prägel på ditt hem med stilfulla markiser

Tack vare markiser kan vi njuta av den svenska sommaren oberoende av väderförhållanden. Men förutom att ge oss ett praktiskt regn-, vind- och solskydd kan ett par snygga markiser även förse vårt hem med ett estetiskt tilltalande utséende. Vi har listat några tips om hur du väljer markiser som skapar ett stilfullt uttryck och därmed kompletterar ditt hem.

Välj leverantör med omsorg

Har du redan börjat utforska sortimentet av markiser har du säkerligen insett att det är rätt massivt. Det finns flertalet webbutiker och varuhus som erbjuder svenska hushåll markiser, och att hitta rätt bland dessa kan vara svårt. Men det är viktigt att du väljer leverantör med omsorg och inte bara tar första bästa för att det är det billigaste alternativet.

 

I Stockholm finns det ett par olika leverantörer som specialiserar sig på just markiser. Fördelen med att välja en aktör som nischar sig på sol- och vindskydd är att du då kan få en skräddarsydd lösning utefter dina behov. Max Markiser är en av dessa leverantörer. Med mångårig erfarenhet inom markiser tillhandahåller Max Markiser måttanpassade markiser i Bromma, Lidingö, Täby, Danderyd och andra områden i Stockholm. Då får du hjälp med allt från att välja markiser som passar din inredningsstil till montering!

Välj markiser som går ihop med huset

Vare sig du ska installera markiser på ditt fritidshus eller din villa hemma i Stockholm finns det som sagt en uppsjö av markiser att välja mellan. På samma sätt som det är essentiellt att välja leverantör med omsorg är det viktigt att välja markiser som är i linje med din smak och som matchar bostaden.

 

Färgen på dina markiser bör med andra ord gå ihop med byggnaden och inte utmärka sig allt för mycket. Även om det är trevligt att ha framträdande markiser som omsluter bostaden är det säkraste kortet alltid att hålla sig lågmäld gällande färg och mönster.

 

Är din inredningsstil typisk skandinavisk är nedtonade färger passande för dina nya markiser. Gillar du att vara mer kreativ med färgval kan du såklart tänka utanför ramarna. I slutändan är det ditt hem du ska sätta prägel på med markiser och därför är det viktigt att du känner dig nöjd.

Tänk på att markiser kräver regelbundet underhåll

För att ditt hem verkligen ska få det stilfulla uttryck du drömmer om är det viktigt att du tar hänsyn till att markiser kräver en del underhåll. Beroende av väderförhållanden där du bor kan det komma att skilja sig åt hur ofta du behöver tvätta tygskärmen. 

 

Det är rekommenderat att du tvättar dina markiser åtminstone en gång om året, men det beror givetvis också på markisens färg. Har du ett par markiser i en ljusare nyans kan du behöva tvätta de oftare. 

 

När du ska tvätta markiserna kan du använda vanligt rengöringsmedel, men gärna vattenbaserat organiskt sådant. Blanda det med vatten och spraya på markisen och låt verka i några minuter. Därefter kan du skrubba och torka av textilen. Har du en högtryckstvätt kan denna med fördel också användas för att rengöra tygskärmen.