Hur du inreder ditt hem

Att flytta in i ett nytt hem kan vara ett av livets stora glädjeämnen, men det kan också vara en tid av osäkerhet, särskilt när det kommer till inredning. Hur får du ditt utrymme att se bäst ut samtidigt som du återspeglar din personliga känsla för stil? Gör det bra och du kommer att få ett bekvämt och lyckligt hem. Gör det dåligt och du kommer att sluta med en massa möbler, tyger och färger som aldrig blir till en tilltalande helhet.

Med lite planering, och genom att följa samma steg som professionella inredningsarkitekter, har du en mycket större chans att lyckas. Du kan få inspiration till inredning på Kitchen Living Dining.

Börja inte i möbelaffären

Många har hört rådet att undvika att handla mat när du är hungrig, eftersom det leder till dåliga val. Detsamma gäller möbelaffärer – gå inte och handla i panik, bara för att du har ett tomt hem. Ja, du behöver en soffa. Men om du väljer den rosa-randiga sektionen bara för att du gillar den i butiken, utan att ta mått eller tänka på resten av rummet, så kan det bli fel. Resten av rummet måste byggas runt den soffan, och om den är för stor för utrymmet kommer den att se alltid obekväm ut.

Se även till att mäta i ditt hem så att du vet vad du har plats med och inte. När du har mått på ditt rum är det dags att använda dem med en planlösning som ger dig ett fågelperspektiv över hela hemmet.

Bestäm hur du vill leva

Det här är den knepiga delen och det finns inga rätt eller fel svar. Rummen kan vara traditionella eller moderna, formella eller avslappnade och visuellt varma eller svala.

Inredningen av ett hem för någon som regelbundet arrangerar stora middagsbjudningar, till exempel, borde vara annorlunda än ett hem för någon som äter ute på restauranger varje kväll. Få inspiration genom designböcker och tidningar samt även online som på Pinterest och Instagram.