Att välja rätt restaurangmöbler

Att välja rätt möbler och layout för din restaurang är bara ytterligare ett exempel på vad som gör det så roligt att arbeta i den kulinariska branschen. Det kräver att man balanserar kreativt konstnärskap med hänsyn till operativ effektivitet och att man gör allt inom en given budget. Inredningen är en stor investering och en viktig komponent för att skapa restaurangens atmosfär. Stilen på din inredning kommer att påverka hur människor upplever din mat och service, och layouten är avgörande för din restaurangverksamhets lönsamhet. Vi berättar mer om hur du kan tänka kring restaurangmöblering.

Kartlägg layouten för ditt utrymme

Innan du rusar iväg och inhandlar restaurangmöbler är det några delar du bör tänka på. Bland annat handlar det om ytan du har till ditt förfogande. Ju fler platser du har i din restaurang, desto större potential för betalande kunder när som helst. Men om du försöker klämma in för många människor i ditt utrymme kommer det att kännas trångt. Gästerna ska känna sig bekväma och kunna uppleva en viss grad av avskildhet och intimitet. Trångt i en restaurang upplevs störande.

Sittplatser

De flesta restauranger har föredragit sittplatser vid fönstren, sittplatser i avdelade sektioner eller bord med extra avskildhet. När dessa platser är fyllda, hur kan du göra med resten av dina sittplatser så tilltalande som möjligt? Oönskade bord tenderar att vara nära badrummet, ytterdörren, eller andra högljudda områden med hög trafik. Genom att bygga ytterligare väggar eller lägga till stora växter kan du blockera buller och trafik samtidigt som du skapar mysiga och privata ytor i hela din restaurang.

Tydliggör din restaurangs stil

I en tid då restauranger marknadsförs på sociala medier är utseendet och känslan på din restaurang viktigare än någonsin. Nya kunder kan lockas in till din restaurang bara för att de gillar atmosfären i ditt utrymme som visas på bilder som publiceras på sociala medier.