5 tips för när du flyttar med hund

Ett område som ibland förbises, men som är mycket viktigt att tänka på, är hur man som hundägare ska hantera en flytt. Det handlar inte bara om själva flytten, utan även om hur man introducerar sin hund i det nya hemmet. För hunden innebär det en stor förändring och en ny miljö att anpassa sig till, på samma sätt som det gör för dig.

Husdjur kan vara territoriella och känna oro när de flyttar till en okänd plats. Den nya utomhusmiljön kan också innebära nya och ibland överväldigande stimuli för hunden. Därför ger vi några av våra bästa tips för att underlätta hundens övergång till det nya hemmet. Genom att hjälpa våra fyrbenta följeslagare i denna process kan vi säkerställa att de trivs och älskar sitt nya hem!

Oavsett om din hund är en schäfer, golden retriever, terrier eller någon annan ras, så är våra förslag universella och kommer att hjälpa dig att förebygga eventuella problem.

Bekanta hunden med flyttfirman

Det är viktigt att introducera din hund för flyttföretaget som kommer att vara med under hela flyttprocessen. Hundar kan vara beskyddande mot sina familjer, så genom att bekanta dem med de nya ansiktena kan du minska deras oro. Vissa flyttfirmor kan också ha särskild erfarenhet av att hantera husdjur. Till exempel kan du på denna flyttfirman i Malmö efterfråga personal som har husdjursvana.

Ta med det som är bekant för hunden

Se till att ta med hundens favoritleksaker eller andra föremål som de är vana vid för att hålla dem lugna och trygga. Genom att integrera dessa föremål i det nya hemmet kommer de att känna sig mer bekväma och hemtama.

Nyttja godisets kraft

Godis! Hundar älskar godis och det kan vara till stor hjälp att ta med deras favoritgodis för att hålla dem sysselsatta. Hundar kan vara ganska matfixerade och detta kan vara en bra distraktion mitt i allt kaos som en flytt kan innebära.

Ha en plan för att göra flytten så smidig som möjligt för hunden

För själva transporten av dina husdjur bör du ha en plan eftersom flyttfirmor vanligtvis inte tar hand om detta. Det bästa är att transportera dem i en säker och bekväm bur i din egen bil tillsammans med din familj. Det ger dem en känsla av trygghet och bekantskap.

Tänk på hundens hälsa bland allt annat som händer

Se till att hålla koll på din hunds hälsa genom att se till att de har fått alla nödvändiga behandlingar eller mediciner från veterinären, särskilt om du flyttar till en ny plats som kräver ett besök hos en ny veterinär.