3 goda råd när du vill köpa katt

En katt är ett fantastiskt sällskapsdjur som kan ge dig mycket glädje och nöje. Därför är det också helt förståeligt om du vill köpa en katt. Men innan du börjar köpa en katt bör du först vara helt säker på att du är redo för att bli kattägare. Därför hittar du här nedan tre goda råd när du vill köpa katt.

Kom också ihåg att du alltid kan hitta ett stort urval av katter på Djurportalen. Där kan du välja mellan många olika typer av katter så att du enkelt kan hitta just den som passar bäst för dig och din livsstil.

Forska om olika raser

Som det har nämnts tidigare så finns det många olika kattraser. När du vill köpa en katt bör du därför alltid börja med att lära dig om de olika raserna. Det skiljer sig nämligen väldigt mycket mellan de olika kattraserna när det gäller behovet av vård, aktivering och socialisering.

Därför är det viktigt att du utbildar dig själv om de olika kattraserna. Du bör också ta hänsyn till om en specifik kattras passar för dig, din personlighet och din livsstil. Om du till exempel planerar att ha en innekatt är det avgörande att du också kan erbjuda rätt förutsättningar. Dessutom måste du personligen också vara förberedd på att just ha katten inomhus.

Var förberedd på kattens framtida behov

Många människor väljer – bland annat – en katt som husdjur eftersom det ofta är relativt billigt att köpa katt. Det är särskilt billigt om du vill ha en katt utan stamtavla. Men trots det kan en katt ändå bli en del av en utgift, och det är viktigt att du kan täcka kattens behov genom hela livet.

Innan du köper katt bör du därför avsätta medel för bland annat:

  • Kattmat
  • Kattlåda
  • Matskål och vattenskål
  • Leksaker
  • Klösträd
  • Framtida veterinärkostnader

Adoptera från ett kärleksfullt hem eller en djurskyddsorganisation

När du har hittat den rätta rasen och den korrekta utrustningen, är det dags att köpa katt. Här kan det vara en god idé att adoptera en katt istället för att köpa en kattunge. Du köper egentligen katten när du adopterar den. Men till skillnad från en helt ny kattunge, är det ofta en något äldre katt som du har möjlighet att ge en ny chans och ett nytt kärleksfullt hem.