Ska du inreda ett hemmakontor? Detta bör du tänka på

Att arbeta hemifrån är en trend som fortsätter att växa och numera så är det vanligt bland svenskar att arbeta hemma stora delar av ens arbetstid. Att arbeta hemifrån för med sig många fördelar och numera är det många som inte kan tänka sig att gå tillbaka till en tid där man arbetade heltid på ett kontor. 

Men för att man ska kunna arbeta ordentligt och få ut någonting av sin arbetstid när man arbetar från ett hemmakontor gäller det att man ger sig själv rätt förutsättningar för att lyckas. Man behöver kanske inte skaffa en stor multifunktionsskrivare, men det finns trots detta en hel del saker som det kan vara värt att investera i. I den här texten kommer vi dela med oss av några av de bästa tipsen för att få ett så produktivt hemmakontor som det bara går. 

Se till att platsen där du ska arbeta enbart används för just arbete 

Detta är någonting som man kanske inte tänker på till en början, men det är väldigt viktigt att man ser till att inreda sitt hemmakontor på ett sådant sätt som gör att det blir tydligt att det är en plats som enbart är till för arbete och koncentration. Om man exempelvis gör det till en vana att sitta i soffan och arbeta är det lätt hänt att hjärnan undermedvetet börjar koppla ihop en plats som är avsedd för avkoppling med arbete. Detta gör det svårt att koncentrera sig på sitt arbete, samtidigt som det också blir svårt att varva ner när man väl ska sluta jobba. 

Investera i en ordentlig stol 

Oavsett om man arbetar på ett kontor eller om man arbetar hemmifrån är det viktigt att man har en ordentlig stol, då man kommer att spendera en hel del timmar med att sitta i den. Därför är det också viktigt att se till att man köper en stol som har en god ergonomi och som ger det korrekta stödet till ens kropp under längre perioder. Att sitta ner länge kan göra stor skada på kroppen över tid, men genom att ha en ordentlig stol som inte bara är bekväm utan som också är ergonomisk. Riktigt bra stolar kan ofta vara relativt dyra, men detta är välinvesterade pengar som man definitivt kommer att märka av längre fram längs vägen.  

Inred kontorsplatsen på ett sätt som gör att det främjar koncentration och arbetslust 

Att arbeta är inte alltid det roligaste som finns, men genom att inreda på ett sådant sätt som gör att det blir lätt att hålla koncentrationen och gör det trevligt att sitta vid skrivbordet så kan man göra arbetsdagarna lite kortare. Ett sätt är att se till att man inte låter disk och annat bråte byggas upp på skrivbordet, och ett annat är att inreda med saker som man vet att man kan ha nytta av under tiden man arbetar. Anteckningsblock, en trevlig växt eller blomma, en bestämd plats för kaffekoppen och vattenflaskan och regelbundna rensningar gör att man håller det rent och snyggt och får lättare att koncentrera sig.