Detta bör man tänka på och göra i samband med en flytt

Om du står inför en flytt från bostad till bostad har du sannolikt en hel del olika tankar som snurrar runt i huvudet. Att flytta kan vara stressfyllt, men genom att planera upp allting och beta av olika saker som behöver göras i tur och ordning kan man få bättre kontroll och uppsyn över det hela. 

I den här texten kommer vi att gå igenom några tips för dig som står inför en stundande flytt. Oavsett om du ska flytta över allting själv eller om du kommer använda dig av ett flyttfirma kan dessa tips vara väldigt hjälpsamma att ta med sig.

Gör en lista över saker som behöver göras 

När man ska flytta har man oftast vad som känns som tusentals saker som man behöver göra och packa ihop. För att få bättre styr på detta kan det vara klokt att skriva en stor lista över allting som man behöver göra. Detta för med sig två stora fördelar. 

Den första är att det blir äldigt mycket lättare att organisera sig och se till att man får allting gjort. Genom att ha allting som behöver göras nedskrivet kan man systematiskt beta av allting i lugn och ro och det blir väldigt mycket lättare att hantera allting. Samtidigt så ger detta också en känsla av att saker och ting går framåt och det är väldigt skönt att märka hur listan krymper i takt med att man gör fler och fler saker. 

Ändra din adress så tidigt som möjligt 

Även om det första man vill göra när man får åtkomst till ett nytt hus kanske är att börja inreda och fixa till det precis som man vill ha det är det första man bör göra att ändra sin adress i folkbokföringen. Att adressändra är väldigt lätt, men det är samtidigt någonting som är lätt att glömma bort i all stress. Du bör ändra din adress på första inflyttningsdagen. 

Men det räcker inte med att uppdatera sin adress i folkbokföringen. Det kan även vara klokt att gå igneom sina konton på olika platser och se till att all ens persondata är uppdaterad. Annars är det lätt hänt att man beställer någonting som sedan dyker upp på ens gamla adress, någonting som bara för med sig onödig huvudvärk. 

Ta tillfället i akt att rensa ut gamla tillhörigheter  

Att flytta kan också vara ett utmärkt tillfälle att gå igenom gamla kläder och tillhörigheter som man inte längre behöver och göra sig av med dessa, antingen via second hand eller att man sakerna på blocket. Detta gör att man inte behöver flytta över massa saker som man egentligen inte har någon användning för, någoting som gör flytten lättare, samtidigt som man kan få in lite extra pengar eller göra en bra gärning för samhället som helhet. Sannolikheten för att du, som många andra, har saker som du skulle kunna göra dig av med är stor och fördelarna med detta är så många att det är värt att ta sig tiden mitt i flyttstressen.