Aktivt sittande – underverk för hälsan

Har du ett stillasittande arbete? Ett gott råd är då att satsa på en kvalitetsmässigt ergonomisk kontorsstol.

Ergonomisk kontorsstol

En ergonomisk kontorsstol som är utformad efter kroppens behov är egentligen ett måste när du tillbringar långa stunder stillasittandes på en och samma plats. Det är viktigt att du investerar i en stol av hög kvalitet. Ett tips är att kika lite extra på Herman Millerstolarna. Här hittar du kontorsstolar som är så väl estetiska som dynamiskt ergonomiskt utformade. Du kommer garanterat inte att ångra dig om du investerar i den här typen av kontorsstol. Det här kan vara en av de bästa investeringarna du gör på din arbetsplats när det gäller hälsan. En bra stol förhindrar belastningsskador och låter blodflödet förbli jämt i kroppen. Här sätts så väl din komfort som din arbetsställning i fokus. Oavsett om du arbetar på kontor eller hemifrån, är det viktigt att du sitter bekvämt och på ett korrekt samt hälsosamt sätt. Tänk på att röra på dig ofta.

Se till att du får ett aktivt sittande
Var snäll mot din kropp och ta hand om den på bästa sätt! Om du har ett stillasittande arbete och sitter långa stunder stilla framför datorn är det stor risk att du till exempel får besvär i så väl nacke som rygg på grund av en felaktig sittställning. När du väljer kontorsstol är det viktigt att du ser till just dina behov.
En ergonomisk kontorsstol hjälper dig till ett så kallat aktivt sittande. Om du sitter på en ordinär stol, tillåter inte den en flexibel rörelse som en ergonomisk stol gör. Detta är till en oerhörd stor fördel för ditt välmåendes skull. Ett långvarigt statiskt sittande är skadligt för din hälsa, så se till att ändra på det redan nu!
Kontakta din leverantör om du behöver vägledning för att hitta den kontorsstol som passar just dina behov bäst. https://www.valueshop.se/herman-miller-aeron-aluminium-str-b.html